Det å starte en elektrikerbedrift kan virke overveldende, men her er en god oppskrift med hovedstegene som du kan følge.

Hvordan starte egen elektrikerbedrift (steg for steg):

Steg 1: Gjør ferdig fagbrevet

Du trenger å være ferdig utdannet elektriker for å kunne starte en egen bedrift, men samtidig så anbefales det at du har tilstrekkelig erfaring med selve tjenestene en elektriker utfører. Slik som å skifte strøm skap, legge nye strømkurser, fikse det elektriske anlegget i bolig og boligprosjekter. Slik at du kan håndtere det som måtte komme av oppdrag i ditt eget selskap.

Steg 2: Stifte bedriften

Det kan være vanskelig å avgjøre om du skal starte et enkeltmannsforetak først, eller et aksjeselskap. Du kan gjerne lese på Altinn sin side om det å Starte og drive bedrift for å lese litt mer detaljert. Men bare vit at elektrikere er ettertraktet og du kan ganske raskt få problemer med et ENK hvor du må ta ut alt overskudd som lønn (som betyr høy skatt). Nelfo har også mange gode artikler som omhandler spesifikt elektrikerbedrifter.

Steg 3: Få kunder

Å kunne tjene mer penger er en av de største grunnene til at folk ønsker å opprette sin egen elektrikervirksomhet.

Hvis du tilbyr flere tjenester, kan du potensielt tjene mer penger fra kundene dine. Du vil også kunne ta større jobber hvis du har en full stab av elektrikere på lønningslisten.

Steg 4: Gjør en god jobb, alltid!

Dette er nok det viktigste steget for alle som ønsker å starte egen elektrikerbedrift. Kunden har alltid rett, og ryktet ditt er den beste markedsføringen, sett langsiktig. Slik som elektriker Bergen har alltid gjort en helt fantastisk jobb for sine kunder og har bare 5 stjerners tilbakemeldinger. Man må strekke seg for å være en så god elektriker, men i det lange løp så gjør det at elektrikerbedriften vil nå store høyder i din by.